Stichting Vakantiespelweek

Sinds 1962 wordt de Vakantiespelweek al georganiseerd in Onstwedde. De Stichting Vakantiespelweek Onstwedde, voorheen Stichting Vakantiespelen Onstwedde, Tange, Alteveer en Holte (OTAH), is op 5 augustus 1983 opgericht. Van begin af aan vond de spelweek plaats in de laatste week van de zomervakantie. Na verschillende locaties, waaronder de manege de Driesporen, vindt de spelweek sinds 2003 plaats in en rondom de Boerderij aan de Dorpsstraat in Onstwedde.

Doelstelling

De officiële doelstelling van SVO luidt: Het bieden van opvangmogelijkheden voor de jeugd in de leeftijd van vijf tot dertien jaar en het aldus bevorderen van het leefklimaat in Onstwedde en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Dat is nogal een mond vol, in het kort gezegd komt het erop neer dat de SVO de kinderen in Onstwedde met elkaar in contact wil brengen ter bevordering van het leefklimaat in het dorp. Dit probeert de SVO te verwezenlijken door het organiseren van de jaarlijkse spelweek.

De kracht ervan is dat de week wordt georganiseerd voor basisschoolleerlingen en door jongeren vanaf 15 jaar.

De laatste jaren maakt de Vakantiespelweek een enorme groei door, het aantal kinderen is van 70 gestegen naar maar liefst 236. We zijn ontzettend blij met deze stijging en hopen dat alle kinderen ook dit jaar weer een leuke spelweek mogen beleven!

Het bestuur,

Stichting Vakantiespelweek

 

© Stichting Vakantiespelweek | Dorpstraat 93 | 9591 AS | Onstwedde