Nieuws

Laatste informatie Vakantiespelweek 2021

De Vakantiespelweek gaat weer bijna beginnen. In dit bericht staat alle laatste informatie samengevat.
We hopen op een ontzettend mooie Spelweek!

Bij vragen en/of opmerkingen (voorafgaand of tijdens de Spelweek) kan een email gestuurd worden naar info@vakantiespelweek.nl of gebeld worden naar Martine Wubs (0646672846).

Programma

De kosten voor de Vakantiespelweek bedragen € 16,00 per kind, te betalen maandagmorgen bij de aanmelding.

Maandag 16 augustus

09:00 Aanmelden en betalen.

09:30 Opening.

09:45 – 12:00 Parelspeurtocht (5-8 jaar) en Knutselen bij de Boerderij (9-12 jaar).

13:00 – 15:30 Knutselen bij de Boerderij (5-8 jaar) en Speurtocht: ‘Schatzoeken’ (9-12 jaar).

Let op: Doe vandaag niet je allernieuwste kleren aan! Er wort geverfd, gezaagd, geplakt, gewandeld en gespeeld.

Dinsdag 17 augustus

09:00 Groepen verzamelen op het voetbalveld.

09:15 De activiteiten beginnen.

12:00 De jongste kinderen (5-6 jaar) zijn klaar met de activiteiten en kunnen worden opgehaald bij het voetbalveld.

12:15 De oudste kinderen van 7 t/m 12 jaar gaan lunchen op het voetbalveld.

14:15 De kinderen van 7 t/m 12 jaar gaan het eindspel spelen.

15:15 De kinderen mogen naar huis

20:00 Slaapfestijn bij de Boerderij voor alle kinderen van 12 jaar

Let op: Het programma voor de 5- en 6-jarigen is om 12:00 uur afgelopen. De kinderen van 7 t/m 12 jaar blijven allemaal bij het sportveld eten. Denken jullie eraan om een lunchpakketje mee te geven.

Extra: De kinderen van 12 jaar die zich hebben opgegeven voor het slaapfestijn, worden om 20:00 bij de Jeugdsoos verwacht.

Woensdag 18 augustus

08:45 – 16:45 Vandaag gaan we een dagje uit naar Duinen Zathe in Appelscha! In het pretpark kun je onbeperkt eten en drinken. De kinderen kunnen zelf ook eten en drinken meenemen. Ermag maximaal € 5,- zakgeld worden meegenomen.

Donderdag 19 augustus

09:00 – 12:00 Deze dag staat in het teken van verschillende leuke workshops! Tijdens de maandag van de Spelweek kunnen de kinderen 4 workshops kiezen. Er zijn veel verschillende workshops, denk aan iets creatiefs maken of juist lekker sportief bezig zijn! Elke workshop duurt 30 minuten. Niemand hoeft zich deze dag te vervelen, want er zijn workshops genoeg en het wordt een hele afwisselende ochtend!

Let op: Alle kinderen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!

Vrijdag 20 augustus

09:30 Aanwezig bij de Boerderij. ‘s Morgens hebben we een spelschema voor kinderen van 5 t/m 8 jaar, daarna mogen ze vrij spelen. De kinderen van 9 t/m 12 jaar hebben ‘s ochtends de grote Onder Water Spelen!

11:30 – 12:30 Lunchen met broodjes hamburger.

12:30 Vrij spelen voor alle groepen, in en om de Boerderij!

14:00 De kinderen gaan naar huis.

18:00 Aanwezig voor groepsfoto’s

18:30 – 20:30 Optocht door het dorp. Hierna verzamelen we nog op het veld bij de Boerderij!

Let op: Denken jullie eraan om een handdoek, zwemkleding en ventueel droge kleren mee te nemen?

De route van de optocht: Vertrek vanaf de Boerderij – Dorpsstraat – Luringstraat – Nanningeslaan – links de Jensinghelaan in – Huisinghelaan – Weerdinghelaan – Landlaan –– Thedinglaan – Boelslaan – Mennersinghelaan – Landlaan – PAUZE OP GRASVELD aan de Landlaan (Tegenover de Bolster)  – Boslaan – Roessinghlaan – Tuinlaan – Karskenslaan – Dorpsstraat – Spycklaan – Jabbingelaan – Dorpstraat (stop bij Boerderij)

Corona-maatregelen

We zijn dit jaar ontzettend blij dat we weer de Vakantiespelweek kunnen organiseren, maar hiervoor zijn wel een aantal maatregelen nodig om het veilig te kunnen organiseren.
Natuurlijk gelden de basisregels voor 1,5-meter afstand houden, handen wassen, ventileren en thuisblijven bij klachten. Mocht het zo zijn dat je kind(eren) klachten krijgt/krijgen die passen bij het coronavirus, willen jullie dan zo snel mogelijk contact opnemen met Martine Wubs (0646672846).

Daarnaast hebben we besloten dat dit jaar het terrein alleen toegankelijk is voor kinderen, leiding, bestuur en overige hulp. We willen vragen of alle ouders en/of verzorgers bij het halen/brengen van de kinderen direct richting huis te vertrekken.We zullen de openingen en afsluitingen live filmen op Facebook, zodat jullie hier toch een leuk kijkje van kunnen krijgen.
Er zal vanwege de maatregelen dit jaar geen koffie/thee verkocht worden bij de opening op maandag.
Op de dinsdag tijdens de eindspellen zouden we jullie ook willen vragen om niet op het voetbalveld te komen.
We willen jullie ook vragen om tijdens de pauze niet op het veld te komen tussen alle kinderen, leiding en bestuursleden. Wij zorgen voor extra fotografen, zodat alle kinderen op de foto kunnen komen in hun mooie verkleedoutfit!
Tijdens de optocht kan koffie/thee gekocht worden  op een ander veld dan waar de kinderen staan.

Verkeer

Tijdens de Vakantiespelweek komen er een heleboel kinderen en ouders naar de Boerderij. Sommige lopend, anderen met de fiets of met de auto. Vanwege de grote hoeveelheid verkeer, hebben we verkeersbrigadiers om het oversteken veilig te houden voor iedereen. De brigadiers staan bij de rotonde waar de Dorpsstraat, Luringstraat en Kampweg samenkomen. Vanuit alle richtingen is een brigadier te zien, die de aanwijzigingen geeft voor álle weggebruikers. We willen vragen aan iedereen om de rotonde te gebruiken in de toegestane rijrichting, dus niet tegen het verkeer in fietsen/wandelen. De brigadiers zullen met behulp van handgebaren of mondeling aangeven of het veilig is om over te steken, probeer niet te reageren op de fluitsignalen die ze gebruiken. De fluitsignalen zijn namelijk alleen voor de brigadiers zelf. Zo kan het voor iedereen veilig in het verkeer.

Groepsindeling

De groepsindeling is op de website te bekijken: je kunt hier klikken!